Tiistaina tuli juteltua vähän ruoanlaitosta pojan kummitädin kanssa, tuli esille jännältä kuulostava resepti, mustapapuburgeri.
Taidan olla aikamoinen hamsteri, sillä ainoa mitä kaapeistani puuttui oli sämpylät.
Mustapapupihvit, 4-5 kpl
1 tlk säilöttyjä mustapapuja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä paistamiseen
1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
½ tl suolaa
1 tl chilihiutaleita
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
¼ tl jauhettua korianteria
Valuta mustapavuista nesteet (tässä tämä mittai tölkki.. paljon on tölkissä, itse käytin kaksi tetrallista, yhteensä 340g). Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella. Muotoile massasta pihvit, öljytyistä käsistä on apua. Paista 200 asteessa 15 min.
Tein myös blogin ohjeen mukaista kastiketta, mihin tuli tahinia jne, mutta se oli omaan makuun aivan liian suolaista, pieninä määrinä kyllä sopi burgeriin.
Yritin myös friteerata bataattiranskalaisia, mutta sillä sain vain aikaiseksi kauhean savun asuntoon. Myöskin tuli testattua, ettei omalle pojalle sovi se, että äiti syö papuja, kaksi yötä meni sitten vatsakipujen kanssa. Ehdottomasti haluan syödä uudelleen tätä ruokaa, oli se sen verta hyvää, mutta ehkä se tehdään sitten kun en enää imetä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti