torstai 9. toukokuuta 2019

pihan viemää

Kotiuduttuamme Hampurin reissusta on ollut mukava päästä touhuamaan kotona ja pihalla, inspiroiduin kovasti saksan äitini kukista ja puutarhasta. Kaikki mahdollinen aika menee nyt pihaa laittaessa. Pihalla on tapahtunut muutoksia, "kaadoin" yhden syreenin lisää, sain kuin sainkin tilattua kantojen jyrsinnän, pihalle on kylvettynä uutta nurmikkoa uuteen kohtaan, olen ostanut ja istuttanut paljon erilaisia kukkia/kasveja ja jopa havukasveja, trimmailin pihamme isojen kuusien alle piilopaikat pojille, kaadoin yhden puun "vahingossa" jne jne. Kaikki menee vähän mutulla nyt, istutellaan kaikenlaista ja katsotaan mikä selviää ja mikä ei.

Mies askartelipaskarteli vihdoinkin terassin kaiteet loppuun ja minulle pari maahan laitettavaa reunusta kukkapenkeille.

Viimesyksyllä kylvämämme nurmikko ei ole alkanut kasvaa halutulla tapaa. Laitoimme aikaisemmi keväällä toistamiseen siemenet kasvamaan, mutta tajusimme pihallamme vierailevan sellaisen määrän lintuja, että varmasti iso osa siemenistä on päätynyt tipujen mahaan. Kolmas kerta toden sanoo, täytyy peittää hallaharsolla kylvetyt siemenet. Opimme tässä kantapään kauttaa vähän asioita.

Kantapään kautta tuli opettua myös vähän sitä, että turhan innokkaasti hankin sään kestämättömiä kasveja, halla vei muutamat hortensiat jne. Viikonloppuna ostin uusia hortensioita käydessäni kuopuksen kanssa kaupoilla, sääennusteet lupasit plussaöitä. Tänään vain aamulla näytti piha siltä, että olisi ollut taas nollassa yöllä... katsotaan pitää ostaa VIELÄ uudet kukat. *sadattelee*

Lasten kanssa on helppo ja kiva touhuta pihalla. Lapset auttavat ja osallistuvat niin mielellään kaikkeen, ja pihaa ollessa paljon, he mahtuvat myös leikkiä esimerkiksi palloilla ja mailoilla ja äiti saa touhuta välillä ihan itsekseenkin. Uusin hankinta pihatouhustamiseen oli Xact™ Rikkaruohonpoistaja, sen kanssa tuli eilen riehuttua hyvä tovi. Poikien kanssa tuli leikittyä "etsi voikukka "-leikkiä. Molemmat pojat olivat myös innoissaan, kun saivat rakennella kanssani pieniä penkkejä kukkaruukuille sekä kenkätelineen terassille. Pojat olivat kovin vaikuttuneita äidin käyttäessä sirkkeliä ja olivat erityisen innoissaan saadessaan ruuvailla poralla ruuveja kiinni. Hidastahan tuo tekeminen on lasten kanssa, mutta tuo on ihanaa yhdessä tekemistä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0