maanantai 20. joulukuuta 2010

kummitädin luona yökylässä

Eilen oli aivan ihana ilta, saimme avopuolison kanssa luottotehtävän, siskoni aviomiehensä kanssa toi meille heidän vähän päälle 2 kk vanhan esikoispoikansa hoitoon.


Tuollainen määrä erilaista oheissälää tuli vauvan mukana :D Vanhempien lähdettyä viettämään vuosipäiväänsä jäimme avopuolison kanssa pitkäksi aikaa eteiseen istumaan, ja vaan ihmeteltiin pientä vauvaa. "Mitäs tällä nyt tehdään?" Hiivittiin ja kuiskittiin, jotta pikkuinen ei vain heräisi.

Sieltä se itku kuitenkin tuli puolen tunnin päästä. Purin pienen nyytin.. ja haisteltiin tovi. Olimme haistaneet oikein. Sain sitten vaihtaa ensimmäisen kerran elämässäni kakkavaipat. Hetkin yritin taitella vauvaa oikeaan asentoon pesuhuoneen lavuaarin kraanan alle, kunnes sitten luovutin ja lähdin pikkuisen kanssa suihkuun :) Puhdas vaippa, puhtaat vaatteet, uusi yritys. Iloinen pikkuinen höpötteli pitkä tovin sylissä ja lattialla.

Pian tulikin sitten itku, iltasyöttö ja nukkumaan, ja puolentoista tunnin päästä herättiin taas. Siinä sitten syötin pikkuista vielä hieman lisää, sotkettiin mun paita, vaikka olin laittavinani harson olkapäälle. Mimi sitten päätti samanaikaisesti oksennella matolle, meillä oli molemmilla kädet täynnä tekemistä :) Ah ja joo, Mimi tykkää myös kieriskellä mielipuolisesti tekstiileissä mihin pikkuherra no puklannut.

Asettelin pikkuisen nukkumaan makuuhuoneeseen. Sängylle B:tä ei voinut laittaa, etten vahingossa kierähtäisi vauvan päälle, myöskin Mimi olisi pian kieli kiinni pienen päässä. Mimisyystä ei vauvaa voinut myöskään laittaa kopassa sängylle. Asettelin neljä keittiöntuolia sängyn viereen, oma käsi pääsi selkänojan puuosien läpi, mutta Mimillä ei ollut pääsyä pienoiseen.


Yö meni ihan ok, nukuin käsi pienen masun päällä.. ja välillä pidin kädestä kiinni, kertaalleen kokeilin kapalointia. Pikkuinen ei alkanut itkeä kertaakaan yöllä, nukuin sen verran kevyesti, että heräsin pieneenkin ininään.

Aamulla syötiin karvan ennen seiskaa, silloin pikkuisella olikin jo kova nälkä. Sitten vähän aikaa ihmeteltiin, kurkittiin.. itkettiin. Pieni nukahtikin hyvin pian uudelleen, ja nukkui lähes puoli kymmeneen, jolloin herätin hänet ja syötin, jotta pieni olisi kylläinen ja röyhtäytetty kymmeneltä, jolloin hänet noudettiin takaisin vanhempiensa luokse.



Oli kyllä ihanaa viettää aikaa pikkuisen kanssa, koti tuntui hetken ihan vähän tyhjältä tänään töiden ja terapian jälkeen.

Aamulla tuntui siltä, ettei tämä yövierailija olisi mitenkään pahentanut orastavaa vauvakuumettani, voi kuinka väärässä olin vielä muutamia tunteja sitten.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0