sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Hiilariton hampurilainen

Lauantai on meillä yleensä päivä, jolloin tehdään jotain hauskempaa ja ei niin kevyttä ruokaa. Eilen meillä syötiin hampurilaisia.

Ihan vain hetken mielijohteesta päätin tehdä itselleni karppiversion hampurilaisesta. Minulla ei ole isompaa syytä, en karta hiilareita sen kummemmin nyt viikonloppuna, söin ranskalaisia aterian kanssa. Jos karppiversion haluaa, niin .. karppaukseen sopii lantturanskalaiset. Kerran tein niitä, ja ne vain vahvisti lanttukammoni. Ei mun juttu.

Oopsit, 6-8 kpl

3 kananmunaa
maustemitallinen leivinjauhetta
2 hyppysellistä suolaa (ts mitä jää sormien väliin.. kait se on hyppysellisen määritelmä).
85 g maustamatonta tuorejuustoa



Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuainen ja leivinjauhe kovaksi. Sekoita keltuainen, tuorejuusto ja suola sekaisin. Kääntele keltuaisseos valkuaisvaahdon sekaan.

Annostele 6-8 erää taikinaa leivinpaperille, nämä kohoavat hieman, joten ihan liki ei kannata laittaa. Paista oopseja 30 min ja nosta sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Käytä hampurilaissämpylöiden tavoin.


Enää yksi yö tutkintotenttiin. Vieläkään ei jännitä liikaa, mikä on äärimmäisen outoa, ottaen huomioon kuinka hajalla ja stressaantunut olin tämän takia aikaisemmin. Nyt olen hyväksynyt sen asian, että tutkinto ei välttämättä mene ekalla läpi. Minulla on jo paranneltu opiskelusuunnitelma mietittynä.

Ennen kuin jatkan tänään opiskeluita, aviomies vie minut brunssille. Jei! Energiaa aivoille, jaksaa huomenna olla skarppina.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

just täräytin uuniin, tein vain yhdella keltuaisella ja laitoin vain 25 g tuorejuustoa saas nähä mitä tuloo :) kiitti ohjeesta.

-didi- kirjoitti...

Noni :) Toivottavasti tulee hyvää.

Mullahan oli kevytjuusto omissa, karppireseptithän tehdään kunnon voilla ja kermalla jne. Mä taasen itse mietin, että jos noita tekis silleen, että käyttäisi maustettua tuorejuustoa.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0