Flunssaisena kaipaa lähinnä lämmintä ruokaa, lämmintä mausteista ruokaa, halausta sisältäpäin.
Tomaatti-koskenlaskija -keitto
Paahdettu valkosipuli
1,5-2 sipulia, kuutioituna
15g kookosöljyä
1 punainen chili, ilman siemeniä ja pieneksi pilkottuna
1800g mahd isoja punaisia terttutomaatteja lohkottuna
1 purkki (kohtalaisen iso) aurinkokuivattuja tomaatteja (valuta öljy pois hyvissä ajoin, kääntele jne)
6-10dl vettä riippuen millaisesta koostumuksesta pitää
1 kasvisliemikuutio
basilikaa, oregaanio oman maun mukaan
1 pussi koskenlaskijaa
½ limen mehu
2 tl hunajaa
Laita valkosipuli 250 asteessa hautumaan uuniin. Leikkaa ennen uuniinlaittoa valkosipulista (kyllä se kokonainen, missä on monta kynttä) "hattu" pois, laita folionyyttiin ja annan sipulin pehmenä.
Ruskista sipuli oliiviöljyssä. Tämän jälkeen lisää chili, paistele hetken niitä, lisää tomaatit, vesi ja mausteliemi kuutio. Ei tullut katseltua kauanko keitin tätä, mutta kunnes tomaatit hajoavat hämmentäessä. Lisää basilika ja oregano, paahdettu pehmennyt valkosipuli (sen voi vaan puristaa ulos kuoresta) ja koskenlaskija, Sekoittelen vähän aikaa, anna juuston vähän sulaa sekaa. Lisää limen mehu ja hunaja.
Hurauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Nauti!
1 viikko sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti