AH! Teimme tuossa sunnuntaina miehen kanssa jokaviikkoista ruokaostolistaamme. Olemme käyttäneet nyt kuukausia tuota K-kaupan keräys- ja noutopalvelua. Sanoin miehelle haluavani jotain uutta. Sitä tulee kauhean helposti tehtyä viikko toisensa jälkeen samoja ruokia, kun kerran viikko suunnittelee viikon syömiset, ja harvemmin sunnuntai-iltaisin tulee heittäydyttyä luovaksi.
Mies kaivoi minulle interwebin syövereistä Butter Chickenin reseptin.
Butter chicken, 4 lle
Marinoi suikaloitu broileri 2-24h ennen ruoan valmistusta jääkkaappin tekeytymään.
4 rintapalaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
½ tl chilijauhetta (saa olla tulista)
1 rkl jauhettua korianteria (jauhoin korianterin juuri ennen käyttöä)
1 rkl jauhettua paprikaa
1 rkl jeeraa
½ sitruunan mehu
Ota broileri jääkaapista huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista.
Curry eli kastikeaineet
1 rkl ruokaöljyä
4 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
(2 tl sarviapilan siemeniä.. ei löytynyt meidän lähikaupasta, joten jäi pois)
1-2 tl suolaa (käytin yhden)
2 tl garam masalaa
1 dl kermaa
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl mantelijauhoa (jonka itse unohdin lisätä, vaikka sitä tuossa pöydällä olikin odottamassa)
tuoretta korianteria koristeeksi
Ohjeessa neuvottiin kuulottamaan inkivääri ja sipuli öljyvoiseoksessa (myös nuo siemenet tuli laittaa tässä välissä jo niitä on). Kuullottamisen jälkeen lisätään garam masala, paistetaan sitä tovi, lisää mantelijauhot, ja vähän ajan päästä vielä kana marinadin kera. Lisää loput, kerma, sokeria, suola ja paseerattu tomaatti. Anna ruoan hautua hiljalleen puolisen tuntia. Tarjoilua varten koristele kastike korianterilla, meiltä jäi tuo uupumaan, mutta ihan vain koska emme ole niin kovasti korianterin perään.
Väittäisin syöneeni parasta maistamaani Butter Chickeniä, miehen reaktio oli "ihan jees".. sehän melkein innostui :D Sain pakotettua hänestä kuitenkin ulos ylissanoja, joten .. taidetaan tehdä tuota huomenna toinen satsi.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti