Nyt kun on bebelle askarreltu dinot rattaisiinkin, keksin kokeilla keittiössä jotain uutta.
Aviomies oli käynyt syömässä työpaikkansa lähellä jossakin etnisessä ravintolassa, ja puhui falafeleista, niin siitä sain inspiksen kokeilla itsekin niiden tekemistä. Nyt ensimmäisellä kerralla lähdin liikkeelle Kinuskikissan reseptillä.
Falafel-pyörykät, 20-24 kpl
1 pieni sipuli hienonnettuna
265g kikherneitä (säilyke, valuta vedet pois)
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 tl mustapippuria
1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
Paistamiseen ruokaöljyä ja gluteenitonta jauhoseosta
Paista hienonnettu sipuli pannulla, anna jäähtyä. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi. Käytin ihan sauvasekoitinta, sillä en omista vielä monitoimikonetta.
Pyörittele massasta pari tankoa ja pilko yksi tanko 10-12 osaan. Pyörittele osat palloiksi ja kierittele pallot jauhossa.
Paista pyöryköitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
Falafelin kanssa oli tzatzikia
Tzatziki
½ kurkku
200g turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuria (laitoin ½ maustemitallisen)
Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki ainakset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Tein tämän muutama tunti ennen ruokailua, mutta lopputulos olisi ilmeisesti vielä parempi, jos kastike saisi tekeytyä yön yli jääkaapisssa.
Ruoka oli helppo tehdä ja se oli hyvää. Nyt resepti tuntui olevan kovin suomalaiseen makuun, mielenkiinnosta voisi kokeilla ehkä autenttisempia reseptejä jossain vaiheessa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti