Tämä seuraava leipomus on viimeviikolla tuonut suunnattomasti iloa elämääni. Mainitsinkin toissakerralla kirjoitellessani tekeväni Get Fit Food -blogin reseptilla mustikkapiirakkaa.
Noh, hieman sävelsin, tässä on oma versioni piirakasta (halusin nimittäin rahkaisen mustikkapiiraan)
Ryövätty mustikkapiirakka, 8 annosta
40g kookosjauhoa
45g profiber
10g riisijauhoa
400g vettä
5g psylliumia
1,5tl leivinjauhetta
makeutusta, ohjeessa luki 50g erytritolia aka karppisokeria, mutta minä käytin Canderrellia noin 5-6g
2 hyppysellistä (oma "hyppysellinen on se mitä tarttuu mahtuu keskisormen ja peukalon väliin) kalaharin suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä kuuma vesi (itse käytin juuri kiehunutta). Painele taikina irtopohjallisen leivinpaperilla vuoraton kakkuvuoan pohjalle, jätä vähän taikinaa yli, jotta saat muotoiltua 1,5-2cm korkuiset reunat piiraalle. Esipaista pohjaa 15min 175 asteessa.
Rahkapäällys:
250g maitorahkaa
1 kananmunanvalkuainen
½ sitruunan mehu
1 sitruunan kuoret
2 tl maissitärkkelystä (vähän sakeuttamaan settiä)
makeutusta oman maun mukaan (yritin punnita, mutta juuri sillä hetkellä sitten vaaka ei reagoinut makeutusaineen painoon.. kohtuu makeaa saa olla, sillä maku "katoaa" mustikoiden ja paistamisen myötä)
Sekoita kaikki ainekset keskenään, tadaa!
Mustikoita laitoin piirakkaan 300g (tämän kesän itse kerättyjä ommom) päälle. Sulatin marjojan hieman ja lisäsin teelusikallisen vaniljasokeria ja vähän vielä makeutusjauhetta päälle.
Kaada rahkapäällys esipaistetun pohjan päälle. Lopuksi lisää mustikat.
Paista 175 asteessa 45min.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti