sunnuntai 14. joulukuuta 2014

50/2014

Alkaa viikko olla kohta taputeltu. 

Hyvältä taas näyttää viikon liikunnat.  Salilla tuli käytyä ahkerasti, tuli tehtyä kolmijakoisesti viikon urheilut. Jalkatreenissä taas liitoskivut ilmoittelivat itsestään, mutta liikkeet sai silti tehtyä loppuun asti.

Torstaina kävin pitkästä aikaa crossing-tunnilla, se jää varmaankin näillä polvilla viimeiseksi kerraksi. Kuten olen jossain vaiheessa kirjoitellut, niin polveni kokivat Italiassa kovia. Matkan jälkeen polvi ei toipunut itsestään lainkaan, vaan joudun käydä ekaksi tyhjennyttämässä sen nesteistä ja sen jälkeen vielä sain kortisonia polveen. 


Kävin tuossa jokin aikaa sitten ortopedilla, siellä todettiin että molemmista polvista on rustot menneet, yliliikkuvuuden takia vissiin. Polvia ei voitu kuvata, koska olen raskaana, pitää odotella kesään/alku syksyyn. Ortopedi heitti ilmaan polvileikkauksen mahdollisuuden (lumpiot ovat niin löysät, että saattavan ihan kumartuessa mennä ääriasentoon tai jopa sijoitaan), jos saisi kiristettyä löystyneitä osia tms, jäi vielä auki tämä asia. Tässä odotellessa sitten valin jumppaan reiden ojentajia kotona JA salilla sekä käytän urheillessa jatkuvasti polvitukia.

Välillä sitä innostuu tehdä jotain mikä ärsyttää polvea (kuten nyt tuo crossaaminen) ja aiheuttaa poltetta polveen ja polven yläpuolelle, mutta sen tunteen kanssa on tottunut jo elää.

Onhan se hieman mälsää, että polvet ovat siinä kunnossa, että pitää karsia urheiluja. Talvella jos olisi mahdollisuuksia esim lähteä jääkiipeilemään, niin kaikki "pitkät" lähestymiset upottavassa hangessa voi unohtaa. Pirunkallio on onneksi niin hyvän lähestymisen päässä, että sinne voi mennä ihan rampana ja raskaan :P Tulisi vaan jo pakkaset ja jäätä.

Jääkiipeilystä hakkuihin ja pitkään odotettuun tapahtumaan.

Launtaina oli Hakkuuhuukkailut. Olin saman tien ilmoittautunut tapahtumaan, kun facebookissa tuli kutsu eventtiin. Oli aikamoinen pettymys, että kisapäivänä oli taas niin paha hedari, että ns kovista urheilusuorituksista ei tullut mitään. Sain kiivettyä helpoimman reitin vain osittain ja toisessa kävin kääntymässä 4-5 metrissä.
Tuli myös havaittua, ettei tuonne kannata enää mennä vain "kokeilemaan". Hakkuuhuukkailujen osallistujamäärä on kasvanut parissa vuodessa huomattavasti JA kisaajien taso oli mieletön. Että, jos ensivuonna haluaisi osallistua, niin sitten on jo harjoiteltava vähän ennen kisoja, eikä aloittaa huukkailukautta tuolla :D  Olipa kuitenkin mahtava tapahtuma.

Mutta summa, kiva urheiluviikko. Tällä hetkellä on vähän niin ja näin reippaiden aamukävelyjen suhteen, liitoskivut tosiaan välillä aiheuttaa sen, että liikkuminen on ajoittain hidasta ja kivuliasta. Koiran kanssa totta kait lenkkeily onnistuu ongelmitta, silloin mennään koirantahdissa, mutta yksin reippaat aamulenkit ei oikein onnistu. Onneksi on spinning, se tuntuu tällä hetkellä olevan kaikin puolin passelia aerobista liikuntaa tämän hetkiseen tilaan.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0