Viikonloppuna päätin kokeilla tehdä itse gluteenitonta voitaikinaa, kun tarkoituksena oli tehdä riisilihapiirakkaa ja joulutorttuja pikkujouluihin.
Rahka-voitaikina
250g voita (huoneen lämpöinen aka pehmeä)
250g maitorahkaa
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita voi ja maitorahka huolellisesti keskenään. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja tämän jälkeen sekoita tämä huolellisesti voimaitorahkaseokseen. Laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi pariksi ja leivo. Kaulitessa ei kannata nuukailla jauhojen käytön kanssa.
Itse aion kokeilla lisätä ksantaania seuraavaan erään, jos sitten taikina ei olisi niin herkkää käsitellä. Ei se nytkään mahdotonta ollut, mutta jos ksantaani tekisi hommasta vielä helpompaa.
Tein mm joulutorttuja
luumumarmeladin alla on Eila vaniljatuorejuustoa, se jotenkin kruunaa tortun, enää en tekisi missään nimessä ilman. |
Liha-riisipiirakka, 10-20 palaa
2 dl keitettyä riisiä (esim. pitkäriisi), itse käytin puuroriisiä
1 iso valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
1 tl aromisuolaa
1 ½ tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
1 prk ranskankermaa
0 kommenttia:
Lähetä kommentti