torstai 11. huhtikuuta 2019

salitreeni + ketoruokavalio

Noni, eilen pääsin vihdoinkin tekemään ensimmäisen kunnon salitreenin aloitettuani ketoruokavalion. Ruokailu alkoi 7.3. Testata piti jo aikaisemmin, mutta kun iski vatsatauti, yskä, ylähengitysinfektio, miehen reissu ja vielä jotain jälkiköhiä ko infektiosta, niin ei tämä ollut mahdollista.

Seuraan instagramissa Satu Kalmea (ja muutakin fitfarmin porukkaa). Sadulla on nyt kolmen viikon ketokokeilu meneillään, ja on ollut mielenkiintoista seurata hänen kokeilua sekä ruokailun vaikutusta treeniin.

Työmatkapyöräilyyn ketoruokavalion vaikutusta en ole vielä havainnut, yksi ylämäki tuntuu ehkä vähän tavallista rankemmalta, mutta muuten pyöräily sujuu yhtä hyvin kuin ennen lumia.

Salilla treeni oli aika, hmm.. voisin sanoa, että terävin kärki ja vähän jään kaipaamaan parempia voimatasoja. Mikä sitten on lähes 4 viikon tauon osuus salitreenistä ja mikä ruokavaliosta. Huomasin, että ehkä muutamassa liikkeessä sarjat lyheni ja penkissaä en saanut sarjaa tehtyä täytenä normipainolla, vaan siinä piti tiputtaa jopa painoja. Tuntuma lihaksissa on kuitenkin hyvä ja liikkeet tuntuvat treenatessa siellä missä pitää ja kipeinä lihaksina nyt seuraavana päivänä.

Salitreeni :

  • penkki 
  • 3:n combo, pystypunnerrus smithissä, etuvipari kp:lla ja pystysoutu levypainolla
  • viparit
  • superina ojentajat ylätaljalla köydellä sekä takaolkapäät köydellä ylätaljasta
  • rintaliike laitteella


Aikaisemmin ehkä en edes harkitsisi pidepää treenaamista ketolla, koska entisessä elämässä treenissä fokus oli itseni ylittämisessä ja entisten omien ennätysteni rikkomisessa. Nyt olen kuitenkin huomannut painopisteen olevan muualla. Nautin urheilusta ihan urheilemisen vuoksi. Suorittaminen tuntuu ainakin hetkellisesti olevan poissa. Elämäntilanteeni on myös eri kuin mitä se oli ennen lapsia tai edes vain yhden lapsen kanssa. Enää en vain elä urheilulle vaan saan lapsistani uskomattoman kiksit.

Joka tapauksessa, minähän jossain vaiheessa sanoin ketoilun olevan vain hetkellinen kokeilu. Sitä se saattaa tosissaan olla, mutta hyväkarppaus olisi varmaan oma juttu. Minulle on kerrottu pidemmän päälle ketoruokavalion syövän lihasta, ja sitähän en halua, joten pitää miettiä sitten millaisilla makroilla on parasta jatkaa keväämmällä.

Se mitä ketoilu tuo elämääni on .. kivojen vaihtoehtoisten reseptien kokeilemisen, herkulliset ruoat, tulen toimeen vähemmillä ruokailukerroilla, makeanhimot jne ovat ainakin tällä hetkellä poissa. Himoitsen mahdollisesti fasvapommeja ja suolaisia pähkinöitä, mutta karkkia ei ainakaan vielä ole ikävä. On myös ihana tuntea kropan hyväksi ja sutjakaksi.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0