perjantai 6. syyskuuta 2013

kotona tehtyä kebabia

Moni mieltää kebabin rasvaisena snägäriruokana, mutta niin sen ei tarvitse olla. Mieheni on useampaan otteeseen tehnyt meillä kebabia, ja minä päätin puolestani tehdä sitä toissapäivänä.

Kebab

1,2 kg jauhelihaa (paistijauhelihaa yleensä)
30 g suolaa
2,5 rkl mustapippuria
1 rkl smoked paprika jauhetta
loraus oliiviöljyä

Jauhelihaa jauhetaan monitoimilaitteessa kymmenisen minuuttia (käsin vaivaten kestää kauemmin) ja taikinaan lisätään jauhamisvaiheessa mausteista ja öljystä tehty tahna. Kun mausteet näyttävät tarpeeksi hyvin sekoittuneilta voi jauhamisen lopettaa.

Lihamassasta tehdään pötkö, josta on vaivattu mahdolliset ilmat pois. Pötkö laitetaan kahden alummiinipaperikerroksen sisälle ja paistetaan 100 asteessa neljä tuntia.

Kebabista tirskuu suuri osa rasvasta pois paiston aikana, joten jäljelle jää pelkkää tiukkaa lihaa.


Eilen nautin kebabini fancyn basilikakukkaalimuusin ja salaatin kera. Tänään ajattelin tarjota aviomiehelleni kebabia perinteisempään tapaan riisin ja tomaattikastikkeen kera.

Hain netistä ideoita, ja mukailin yhtä reseptiä, lisäilin aineita sen mukaan mitä meiltä kaapista löytyi.

Kebabkastike

½ sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
500g paseerattua tomaattia
2 rkl stevia
2 tl mustapippuria
2 til chilimaustetta
1 rkl smoked pepper -jauhetta
1 lihaliemikuutio
2 lorausta soijakastiketta

Pilkottu sipuli, valkosipuli ja paprika kuullotetaan oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet, anna hautua. Kastikkeen voi pitää sattumineen tai soseuttaa sauvasekoittimella tasaiseksi.

Toivottavasti kastike on mieheni makuun, hänen omassaan on usein ollut mm sinappia.. vähän vaihtelua nyt.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0