keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Urheiluvuosi 2013

Ei voi olla tuntematta muuta kuin tyytyväisyyttä itseensä viimevuoden treenitilastoja katsellessa. Viimeisen neljän vuoden aikana treenimäärät ovat vain kasvaneet, se näkyy kunnossa.


Ei ollut tullut vuoden alussa mitään päästä urheilun lisäämiseen, sillä olin viimevuonna myös erittäin tyytyväinen urheilullisiin saavutuksiini. Tälle vuodelle olin laittanut itselleni kiipeilyn suhteeksi tavoitteeksi kiivetä 7a:n... menihän se, mutta yliksessä. Tänä vuonna jos vaikka tuo oikeasti menisikin jo, kehitys on nyt tuntunut erittäin hyvältä.

Alkuvuodesta olin tehnyt vain päätöksen coren treenaamisen suhteen, selkä kun vihoittelin jo toissavuonna ja sain lääkäriltä ohjeistuksen corea treenaamalla päästä eroon säryistä.


Kesästä lähtien ovat aamukävelyt kuuluneet viikoittaiseen vakkariliikuntaan. Juokseminen on jäänyt, mutta reippaat aamulenkit tyhjällä vatsalla ennen työpäivää on se juttu. Päivät käynnistyvät paremmin, kun on kevyt happihyppely takana. Nyt ovat säät suosineet aamutepsutteluita, leudon talven plussapuoli.. vaikkakin harmittaa lievästi, ettei jääkiipeily ihan näytä onnistuvan toviin.


Kiipeily on dominoinut aika hyvin viimevuoden urheilukertoja, 110 köyttä, 36 kertaa boulderia ja jääkiipeilyä 21 kertaa, yhteensä 167 kertaa kiipeilyä (161 kertaa vastaavia yhteensä). Kuntosalikäyntienkin suhteen on päättyneellä vuodella tullut lisäystä käyntimääriin, milläköhän ajalla olen sinnekin ehtinyt?


Sairasteluitakaan ei ole mainittavan paljoa, sanoisin että ruokavalio on kunnossa, niin pysyy tauditkin poissa. Lepopäiviä olisi varmasti saanut olla enemmän, niitä olen onneksi oppinut nyt viimeaikoina pitämään enemmän. On vain niin vaikea välillä olla urheilematta kaiken ollessa niin kivaa ja mielenkiintoista.

Parit vammautumiset hieman hidasti viimevuonna, tammikuussa olkapää vihoitteli, ja se kiukutteli melkein kesään asti (siksi kiipeily junnasi tovin paikoillaan, halusin kiivetä edes niitä helppoja) ja kesällä juuri ennen Norjan reissua onnistuin venäyttämään käsivarresta jonkin jänteen tai vastaavan.. polvikin kenkkuili vähän, mutta se saattoi hyvinkin johtua ihan muista "perussairauksista" mitä tässä on viimeaikoina alkanut lääkärissä selvitellä.

Alkoi vuosi 2014 tosi hyvin.. 


Tungin irkkituttavuuden mukaan Pasilaan bk:lle. Ihan huikean kivat kiikut, paljon itsensä ylittämistä, toppasin reittejä, joita en kuvitellut uskaltanut topata, pannutin huolella, kun yritin viedä reitit loppuun asti, en inissyt pelkäämisestä (en kehdannut, olinhan uudessa seurassa). Huikeaa. Kovasti tekee mieli mahdollisimman pian salmisaareen oman projektin kimppuun, mutta maltan tässä vielä mieleni, parempi kiivetä palatuneena, eikä vääntää väkisin väsyneillä forkuilla.

Vuodelle 2014 muuten, ehkä voisin kokeilla saada joogaan/pilateksen takaisin urheilurepertuaariin, ja voisin yllättää itseni kokeilemalla jotain uusia urheilulajeja.

Toivon itselleni ja muille hyvää urheiluvuotta 2014!

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0