keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

4 yötä Arcossa

Edelleen olen sitä mieltä, että matkamme Italiaan on paras reissu ikinä. Upea maa, upeat vuoret ympärillä, mahtavaa seuraa, upeita kallioita. Lauantaina olimme tosiaan Calvariossa tutustumassa kalkkikiveen.

Calvariossa ei tullut tehtyä mitään urotekoja, onsight 4b, 5b:ltä pakit (en luottanut liukkaisiin jaliksiin), Yliksessä lähetin 6a:n ja 6b:tä työstin parissa erässä kahteen eri otteeseen.

photo by sami/nora
photo by sami/nora
Sunnuntaina kävimme Le Piazzolessa. Reitin juurelle on topon mukaan 25 min nousu, mutta meillä meni karvan verran pidempään. Pääsimme nauttimaan seinän upeasta kitkasta vain parin nousun verran, kunnes sade pakotti meidät lopettamaan kiipeilyyn. 5c nimisen 22m :iä korkean reitin Blackboard tuli noustua.


Maanantaina kohteenamme oli Noriglioon Roveretoon. Ajomatka oli suomiasteikolla ihan normi, tai jopa normaalia matkaa lyhyempi. Lähestyminen (ilman reilua eksymistä) oli erittäin inhimillinen, topon mukaan 10min. Sektori D:llä tuli kiivettyä Rosanna (5c), yritettyä Astragaloa (6a+) ja pelastettua reitille jääneet jatkot kiipeämällä CInzian (5c):n kautta alas.

operaatio jatkojen pelastus, photo by sami/nora
"mihin tämä reitti oikein menee", photo by sami/nora
Sektori C:llä ei tullut lähetettyä reittejä, kahteen otteeseen lähdin liidaamaan Pieraan (6a+)  jättäen taasen jatkot seinälle jälkeeni. Onneksi jäsen S lähetti reitin ja sain omaisuuteni takaisin. Yliksellä tuli parissa erässä työstettyä Giulia (6a+) ja Piera (6a+).

Eilen tiistaina teimme multipitch-seikkailun, josta kerron erikseen.

Tälle päivälle sääennusteet olivat alunperin lupailleet sadetta ja ukkosta iltapäivälle/illalle. Meidän piti pitää jotain lepopäivän tyyppistä,  mutta päädyimme Red Point Wallille. Tänään ei ollut urotekojen päivä, pelkkää kakkostelua/ylistelyä. Seinä oli nimensä veroinen, otteet olivat niin etsittävissä, ettei lähettämisestä olisi tullut mitään, etenkin kun olin itse ajatellut ottaa eilisen multipitchin jäljiltä vähän rennommin. Sector altolta kiipesimme 5b&6a-combon sekä 12m ja 14m 6a:n ja 6b+:n. 6b+:n työstin ylös asti jättäen ison osan sormien nahkasta otteisiin. 6a:ssa iho oli jo niin hellänä, että ihan siistä syystä oli jätettävä leikki kesken.

mustasiipinen ystävä ja didi, photo by sami/nora

"tänään ei vaan nouse", photo by sami/nora
Huomenna on taasen uusi kiipeilypäivä, palaamme Le Piazzoleen.

Pariin otteeseen tuli vähän nyrpeitä ilmeitä, kun kerroin etukäteen kiipeileville tuttaville matkaavamme Arcoon. Vinkkinä, kannattaa nähdä vähän vaivaa matkata pidemmälle, ottaa selvää seinistä, klassikkoreitit ovat paljon kiivettyjä, ja se näkyy.  Meillä on onni olla täällä ystäväpariskunnan kanssa ,joka ei ole paikan päällä ensimmäistä kertaa, pääsemme nauttimaan heidän keräämästään kokemuksesta ja viisaudesta kiipeilypaikkojen suhteen.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0