perjantai 18. heinäkuuta 2014

mansikkakesä

Kerrankin en tajunnut mansikka-aikaa vasta sen mentyä ohi, eilen kävin hakemassa muiden aamuvirkkujen kanssa itselleni oivan mansikkasaaliin (tarjouksessa kun oli). 


Mansikoista voi tehdä ihanaa kahden - kolmen raaka-aineen sorbettia. Alla oleva sorbetti on tehty muussaamalla yksi isohko banaani (mieluiten ruskeatäpläinen) ja kahdeksan mansikkaa käsin, sekaan on lisätty vähän sitruunaa. Tekstuuri on kivan chunky, mansikan maku ei ihan pääse oikeuksiin, liian vähän mansikkaa siis.


Toinen versio samaisesta sorbetista, nyt suhteessa enemmän mansikoita ja sorbetti tehtiin sauvasekoitinta käyttäen. Kiva tekstuuri, enemmän oikean sorbetin kaltainen.

Banaanit ja marjat on hyvä välipala- tai iltapala ihan sellaisenaan, mutta nyt tuossa on kaikki ihanat vitamiinit JA tämä tulee nautittua muuten kuin mahdollisesti keittiön tiskipöytään nojaten tai vauhdissa matkalla jonnekin.


Jos oikeaa sorbettia haluaa, niin sittenhän seokseen tulee lisätä vaahdutettua kananmunanvalkuaista (prodea) ja mahdollisesti sitten lisää makeutusta. Luonnollisesti seokset tulee  pakastaa parin tunnin ajan ja välillä sekoitella. Mietin myös kookosmaidon lisäämista sorbettiin ja sitruunamehun voisi korvata esimerkiksi lorauksella limoncelloa.


Tuoreet mansikat ovat aivan ihania myös proteenipannukakkujen kanssa. Kuvan pannukakku tehty 30-35g Mannisen vaniljapuddingia ja yksi 1 dl maitoa sekoittaen ja välittömästä pannulla oliiviöljyssä paistaen. Ruanlaitto ja terveelliset välipalat ei ole onneksi vaikeita tehdä.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0