HAhaaaa!! Oon mahtava (suom. osaan lukea reseptin, vähän muunnella sitä kaapin tarvikkeita vastaaviksi ja toteuttaa ..woop woop)!
Elikä googlettamallahan sitä löytyi vaikka kuinka paljon reseptejä gluteenittomaan tuorepastaan, jotka myös alkoivat toimia. Hakukieli vain vaihdettiin englanniksi.
Jostain syystä en löydä sivustoa minkä reseptiä käytin pohjana. Erona suomalaisten blogien gluteenittomaan pastaan, näissä resepteissä, mitkä oikeasti toimii, käytetään tärkkelystä, alun perin lähdin etsimään kaupasta tapiokatärkkelystä, sitten peruna, kunnes ajattelin, että miksi tehdä asioista niin vaikeaa, maissitärkkelystä löytyy pienienkin kauppojen hyllyltä sekä jo valmiiksi meiltä kotoa.
Gluteeniton pasta, 4:lle
1,6 dl riisijauhoa
1,6dl maissijauhoa
0,8 dl maissitärkkelystä (perunatärkkelyskin käynee)
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
½-1 tl suolaa
4 kananmunan keltuaista
2 munaa
loraus oliiviöljyä
Taikinan voisi ehkä antaa levätä tovin, itse työstin sitä heti valmistumisen jälkeen, viimeisten pastasuikaleiden teko oli jo kaikista miellyttävintä, taikina on kuitenkin hieman haurasta.
Kivannäköisen tuorepastan teko ei ole laitteista kiinni, kuhan vaan kaulii taikinasta ohuen levyn, jonka rullaa kevyesti ja sen jälkeen leikkaa terävällä veitsellä tasapaksuiksi viipaleiksi. Leikatut pienet rullat vain avataan, ja tadaa.. jälki on melkein kuin koneella.
Loppujenlopuksi pasta on tosi helppo tehdä itse ja jos käyttää yleiskonetta JA tekee ihan käsin tuon pastan muotoilun, niin säätää hurjasti aikaa. Keittämiseen menee se muutama minuutti.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti