sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Aurinkoinen rahkapiirakka

Minulla on huono tapa alkaa touhuta kaikkea ylimääräistä, jos pitäisi tehdä jotain tärkeää. Tänään lievitin stressiä kokkailemalla ja leipomalla.

Aurinkoinen rahkapiirakka, 8 palaa

Pohja:
40g kookosjauhoa
45g profiber
10g riisijauhoa
400g vettä
5g psylliumia
1,5tl leivinjauhetta
50g karppisokeria
2 maustemitallista kalaharin suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä kuuma vesi. Painele taikina irtopohjallisen leivinpaperilla vuoraton kakkuvuoan pohjalle, jätä vähän taikinaa yli, jotta saat muotoiltua 1,5-2cm korkuiset reunat piiraalle. Esipaista pohjaa 15min 175 asteessa.


Aurinkoinen osuus:
1rkl kookosöljyä
250g kurpitsaa kuutioituna
150g omenaa kuutioituna
100g ananasta kuutioituna
makeutusta 
1,5 tl kanelia

Paista kurpitsat, omena ja ananas kookosöljyssä, lisää makeutusta ja kaneli. 

Rahkapäällys:
250g maitorahkaa
1 kananmunanvalkuainen
2 rkl vaniljaproteiinijauhetta


Sekoita kaikki ainekset keskenään, tadaa!

Kaada "hedelmät" esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle rahka tasaisesti. 

Paista 175 asteessa 45min.



Piirakka olisi varmasti helpompi syödä rahkan ollessa toisena kerroksena, mutta onneksi tuo ei nyt makuun vaikuta. 

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0