perjantai 26. elokuuta 2011

chillailua

Työviikko takana, perheiltiin avokin ja koiran kanssa, salilla tein rennon mutta kuitenkin tehokkaantuntuisen treeni, kotiuduttua suiku ja ruokaa... ja punaviiniä. Ennen viiniä oli jo sellainen rentoutuneisuus, että tunsin sulautuvani sohvaan.

Aloimme tehdä pientä inventaaria baarikaappiin, ja sieltä löytyi vaikka minkälaisia viinejä. Meille aina kertyy jostain syystä kauheasti viiniä ja muita alkoholijuomia, olemme jotenkin huonoja juomaan noita pois.

Pitäisi varmaan kotona hieman panostaa viinin säilyttämiseen, sillä ei ole kerta tai kaksi, kun olemme joutuneet heittämään viinejä pois. Jouluna niitä kertyy erityisesti, kun asiakkaat muistavat pulloilla ( suklaata tulee yleensä myös saatua kilotolkulla). Voisi selvitellä meidän taloyhtiön kylmäkellarin lämpötilat, googlettamalla selvisi että 8-21 asteessa olisi hyvä säilyttää.

Aiheesta enemmän http://www.viinikerho.com/sivut/viinien_sailytys.html



Tänään aukesi Escudo Rojo (http://www.alko.fi/tuotteet/fi/455637 ) Erittäin positiivinen yllätys (olen tunnistavinani useimmat noista alkon sivujen viininpiirteistä/ominaisuuksista tms , mutta paprikaa mä en tästä viinistä löydä :D ), yleensä valitsen punaviineissä vain Shirazeja, joten tällainen pullo olisi jäänyt minuta Alkon hyllyyn. En siis ymmärrä mitää noista muista rypäleistä, ja olen aina valinnut ne turvalliset vaihtoehdot, tuttu rypäle ja kiva etiketti. Oon niin snobi :P (en ees oo) Pitää oppia olemaan rohkeampi. Saksassa tuli itseasiassa kokeiltua rohkeammin erilaisia viinejä, siellä sitä raaski ostaa lasillisen, kun hinnat eivät olleet niin kauheita.

Ihan muuten vain tänään ei kuitenkaan nautiskella viiniä, pitkästä aikaa meillä on lähes suunnitelmaton viikonloppu... ja molemmilla on vielä vapaata töistä. Sunnuntaille mulla on se urheilypyrähdys, mutta muuten ei ole mitään pakollisia menoja.

Nyt .. ehkä vielä vähän lisää viiniä ja sohvalle katsomaan Frasiereita.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0