Ruanlaitto ei ole rakettitiedettä, on helppoa olla hyvä kokki, jos vain osaa lukea ja noudattaa ohjeita. Tämän vuoden pääsiäisherkuttelun resepti löytyi Pirkan Ruoka-lehdestä.
Balsamimarinoitu paahtopaisti ja tsatziki
1,1kg naudan paahtopaistia
2 rkl voita
1 tl suolaa
Marinadi
1 dl balsamiviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl mustapippuria
Annoin lihan marinoitua parisen tuntia marinadissa (ohjeen mukaan 4h tai yön yli), paistoin lihan ruskeaksi ja annoin paistua uunissa 225 asteessa kunnes paistomittari näytti lihan olevan 65 asteista.
Ateriaan kuului vihersalaatti, perunat, ruuskaalit, tsatziki ja erinomainen Tallinasta ostettu rioja.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti