tiistai 22. lokakuuta 2013

42/2013

Viimeviikon oli luvannut itselleni lepoviikoksi kiipeilyä lukuun ottamatta. Ei salia, ei aamukävelyitä, pakko antaa jaloille aikaa palautua.

Kiipeilyt sujuivat erinomaisesti, kolmesti tuli käyty köydessä, kerran boulderoimassa. Boulderoidessa vaan Sisussa ärtynyt polvi ärtyi entisestään, kovasti tuntuisi polvessa olevan hieman nestettä, ei mitään mitä buranakuuri ja kylmähoito ei parantaisi.

Kiipeilyissä tuntuu, että uskallus ja kestävyys ovat kehittyneet, aikaisemmin raskailta tuntuneet moovit menevät yllättävän helposti. Liidatessa en luovuta jos pelottaa, mutta luovutan kun ymmärrän, ettei omat taidot tai voimat vielä riitä ko kohtaan, enkä pääse itseäni rikkomatta eteenpäin. Lauantaina tuli yrkättyä paljon omaa greidiä vaikeampaa reittiä, alku meni hyvin, liidi tuntui hyvältä, kunnes sitten tuli piste, missä näin, etten nykyisillä taidoilla/voimilla/sormilla pääse siitä yli (7b ei ihan vielä oo oma greidi, jos nyt alkaisi 6c:t taittua useammin puhtaammin).

Välillä tulee vedettyä joitakin reittiä yläköydessä, mutta pikkuhiljaa alkaa iskostua, että ihan turha kakkostella, liidaamaan vain. Tänään viimeksi huomasin reitin tuntuvat laittoman kevyeltä, vaikka otteet ko reitillä kuuluikin inhokkeihin, lähdn ajatuksella, etten tule pääsemään pitkälle, yllätin itseni täysin, ja samoin kävi viimeviikolla usealla reitillä. Alkaa kevään/kesän vammautumisten taantuvat olla vain muisto, kestävyys on kasvanut huikeasti.


Tuli pidettyä jopa kaksi lepopäivää, sunnuntain lepopäivän kruunasi urheiluhierojan möyhittävänä oleminen. Iskias alkaa vihdoinkin helpottaa, pitää yrittää jatkaa paranemista rullailulla ja mahdollisesti vielä uudella hierontasessiolla.

Kovasti kroppa huutaa aerobista JA punttitreeniä, tuntuu kuin en olisi tehnyt mitään koko viikolla, vaikka onhan sitä nyt selvästi tullut urheiltua.

Olen useammassa blogissa bongannut mainintaa kompressiosäärystimistä, mm Eveliina Tistelgren ja Elina (blogi Endorfiinikoukussa) ovat maininneet niiden käytöstä. Mietin josko tämä olisi sellainen turhake, jonka voisi hankkia itselleenkin. Usein tuntuu pakotusta säärissä, niin josko tuolla saisi palautumisen kävelyiden jälkeen paremmaksi. Kiipeillessäkin pohkeet ovat  oikeasti kovilla. Ovatkohan ne oikeasti mistään kotoisin? Kannattaako hankkia?

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0