perjantai 4. lokakuuta 2013

kokeilevan keittiön proteiinipatukat

Plan A tällä illalla oli mennä kiipeilemään Areenalle, mutta parista syystä, joista yksi oli hassu olo, päätin jättää kiipeilyt väliin.  

Päätin tehdä huomiseksi evääksi kisoihin proteiinipatukoita.

Didin omat proteiinipatukat, 12 kpl

2,5 dl maapähkinävoita
5 rkl hunajaa
2,5dl kaurahiutaleita
3 dl vaniljaheraa
2rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa/vettä
(oman maun mukaan karpaloita/gojinmarjoja)

Lämmitä maapähkinävoi ja hunaja mikrossa. Lisää kaurahiutaleita ja vaniljahera – kaakaota vuorotellen.. lisää marja ja joudu paniikkiin, kun aineet eivät sekoitu. Lisää maitoa.

Asettele proteiinitaikinamassa haluamaasi vuokaan (itse käytin juustorasian pohjaa) ja laita jääkaappiin tunniksi jähmettymään. Kun taikina on jäätynyt, niin leikkaa se halutunkokoisiin paloihin, itse halusin 12 kpl:n patukoita.



Maku oli yllättävän hyvä. Yksi patukka on noin 68g ja siinä on n.290kcal.  P 12g, H23g R16g

Ihan ok jos on jossain reissussa, mutta ehkä ensikerralla lähden tuunaamaan jotain proteiinipitoisempaa, tai ainakin vähärasvaisempaa. Muistaisin nähneeni useammassakin paikassa taatelipohjaisia ohjeita.

Prodepatukkareseptejä otetaan vastaan :)

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0