torstai 10. lokakuuta 2013

kokeilevan keittiön maapähkinävoi

Itsetehdyistä proteiinipatukoista innostuneena seuraava aste ruokahifistelyyn oli tehdä itse maapähkinävoita. Lähikaupasta ei saa kuin sokeria sisältävää maapähkinävoita, maapähkinöitä sen sijaan siellä myydään.

Tarttuipa sitten pussi maapähkinöitä mukaani kaupasta. En lähtenyt keksimään pyörää uudestaan, vaan käytin Terveen hyvää -blogin reseptiä.

Maapähkinävoi

250g maapähkinöitä
Suolaa maun mukaan (itse lisäilin pikkuhiljaa minimaalisia määriä)

Paahda pähkinöitä uunissa 170 asteessa 20 min. Putsaa kuoret pähkinöistä haluamallasi tyylillä. Surrauta sauvasekoittimella pähkinät. Tässä menee tovi, hetken voi näyttää siltä, ettei tästä tule mitään, mutta kärsivällisyys palkitaan. Kannattaa myös välillä lepuuttaa sauvasekoitinta, se kuumenee merkittävästi prosessin aikana.

Kun maapähkinävoi on saavuttanut halutunlaisen tekstuurin, maustetaan sitä halutessa suolalla. Suolaton vaihtoehto oli omaan makuun turhan terveellistä.


Maapähkinävoi menee kaappiin odottamaan sitä, että löydän uuden mukavankuuloisen proteiinipatukkaohjeen. Kaipaan pientä vaihtelua vanukasvälipaloihin, ja itsetehty proteiinipatukka voisi olla juuri tätä kaivattua vaihtelua.  Tekemäni proteiinipatukat olivat erinomaiset hyvänmakuisia, mutta patukoiden energiapitoisuus saisi mielestäni olla alhaisempi, elikkä jotain missä olisi esimerkiksi taatelia hurjan maapähkinävoimäärän sijaan. Hyviä patukkareseptejä otetaan vastaan.

Terveen hyvää -blogissa mainittiin maapähkinävoin maustamista mm kanelilla, hunajalla tai kaakaolla, kivankuuloisia vaihtoehtoja kaikki.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0