maanantai 30. joulukuuta 2013

kokeilevan keittiön gluteenittoma tortillat

Tänään teki mieli tortilloja, erinomainen syy kokeilla itse tortillalettujen tekemistä. Vähän googlettelin ohjeita, yhtä yritin noudattaa, mutta en tiedä miten reseptin laatija on omalla reseptillään saanut letut onnistumaan, sain soveltaa reseptiä.


Tortillaletut Didin tyyliin, 8 kpl

2 dl vettä
2 rkl öljyä
1,5 dl maissijauhoa 
3-3,5dl gluteiinitonta jauhoseosta

Hieman jauhoja kaulimiseen.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa jauhoja. Itse lähdin 2,5dl:stä liikkeelle, ja lisäsin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän jauhoja, jotta sain taikinaan hyvän tekstuurin (2,5dl:llä jauhoa sain aikaiseksi lähinnä vetisen mössön).

Kun taikina saavutti halutun tekstuurin, pyörittelin siitä pötkön jonka jaoin kahdeksaan osaan. Yksi osa kerrallaan paistoin letut. Pyöritin hellästi pallon taikinasta, varmistin useampaan otteeseen, ettei taikina jäänyt kiinni pöytään ja kääntelin taikinaa. Työstämista odottavat taikinapalat kannattaa pitää elmukelmun alla kulholla ja valmiit paisteutut letut folion alla lämpimässä.

Tortilloja paistetaan pannulla vain sen aikaa, että niihin tulee vähän ruskeita pisteitä. Paistamiseen ei käytetä öljyä. Jossain neuvottiin käyttämään valurautapannua, mutta meillä tuon puuttuessa letut paistettiin teflonipannulla.

Tortillat täytettiin fajitasmaustetulla kanalla, salaatilla, ananaksella, salsalla, valkosipulikermaviilillä sekä itse tehdyllä guacamolella ( 1 avokado, ½ pienen sitruunan mehu, makeutusainetta vähän, suolaa ja pippuria, kaikki sekaisin sauvasekoittimella).

Ennen ruoalaittoa siivosin keittiön kaapeista kaikki tavalliset jauhot, kaurahiutaleet, leseet ja sokerit pois. 


Olisi tuntunut pahalta heittää iso kassillinen ruokaa pois, onneksi sain annettua ne parempaa käyttöön. Nyt on kaappiin kerätty paria erilaista gluteenitonta jauhoa sekä vähän uutta pastaa. 

Jännittävää oikeastaan se, että nyt pääsee keksimään/kehittelemään/toteuttamaan uusia reseptejä. Mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi?

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0