sunnuntai 22. joulukuuta 2013

muutos suunnitelmiin

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen meninkin tänään salille. Olin suunnitellut tekeväni tänään maksimivoimatreenin, mutta eilinen hupiboulderointi ja se, etten (ajoissa) saanut seuraa Konalaan muutti suunitelmiani. Ei huono lainkaan, huomenna mennään köysiin ja paremmin jaksan päivän levänneillä käsillä työstää projektiani.


Normi hyvä treeni, 12 toiston sarjoja hyvällä temmolla. Huomasin vatsoja tehdessä kuinka pieni muutos normaaliin coretreeniin on tuottanut tulosta. Antonin ohjeilla tehtyjen vatsalihasliikkeiden jälkeen oma treeni tuntui lähestulkoon naurettavan kevyeltä, trx crunchit meni kevyesti 15 -15 -25 toistoilla. Antonkin on antanut pariinkin otteeseen palautetta siitä, että coren kunto on parantunut.

Alkuunsa salitreeni tuntui tänään vähän suorittamiselta, pitkät sarjat tuntui vaan tylsiltä ja pienemmät painot ei niin mielekkäiltä. Selkäkin on alkanut taas vihoitella, on ollut huonona jo kohta viikon. Lääkärit eivät keksi mikä minua vaivaa, onko kyseessä yliliikkuvuudesta johtuvia ongelmia vai onko kenties selkärankareuma, välilevyongelmat on jo suljettu pois.

Keksin kokeilla treenin loppuvaiheessa yhdistelmää staattista pitoa, selkä seinää vasten, polviin 90 asteen kulma. Minuutin jälkeen tein askelkävelyä 15 per jalka. Ensimmäisellä kerralla jaloissa hapotti sarjan päätteeksi, toisen setin jälkeen sain vähän kasailla itseäni, mutta jalat kantoi kyllä, kolmannen jälkeen jalat petti alta ja tuli istuskeltua tovi lattialla. Jalat oli poissa pelistä vain hetkellisesti, mutta olin silti voitonriemuinen keksiessäni tavan treenata itseltäni kunnolla jalat alta. 

Kokeiltaa perässä ja sanokaa mitä tykkäsitte. Staattisen pidon pituutta voisi lisätä joka harjoituskerralla.

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Jalkatreeni on aina pahinta ja parasta rääkkiä :-)

Oletko koskaan tehnyt porrasjuoksua Malminkartanonhuipulla? Me pyöräiltiin eilen sinne, ajattelin vähän testata kuntoa benchmarkiksi. No en todellakaan jaksanut portaita ylös juoksuvauhtia ja könysin melkein puolet portaista sydän kurkussa ja ikenetkin varmaan vuosi verta (hengissä ollaan!). En meinannut päästä mäeltä alas, kun reidet meni niin veteläksi :-D Otin sekkarilla aikaa, toivottavasti seuraava kerta menee vähän menestyksekkäämmin :-D

Toivottavasti saat selkäongelmasi kuntoon. Selkävaivojen kanssa eläminen on ihan hanurista :-\

Iloista joulua!

-didi- kirjoitti...

No niin on :)

Oon mä siellä käynyt pariin otteeseen. Tuossa kotiutuessa mietin, että tuon staattisen pidon askelkyykkyineen voisin siirtää jättärille. Ja oon mä niitä portaita juossut, en muista aikoja. Voisi käydä kokeilamssa jopa, kun tässä tätä luntakaan ei pahemmin ole.

Sitähän tässä yritetään selvitellä, että mikä vaivaa, sitten voi keskittyä sen kuntouttamiseen.

Tosi hyvää joulua sinullekin :)

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0