sunnuntai 15. joulukuuta 2013

uutta salitreeniä ja uusia projektia areenalla

Tiistaina punttiksella kypsyi ajatus treenin muuttamisesta, olen varmaan turhankin pitkään treenannut lyhyillä sarjoilla ja isoilla painoilla. Nyt päätin tehdä pidemmät sarjat 12-15 toistoa ja lisätä tempoa liikkeissä.

 

Tuntui aluksi omituiselta "löysäillä", mutta treenin lopussa alkoi toistot ja tempo alkoivat tuntua tosissaan, tahti vähän hidastui ja jalat olivat velliä. Onnistunut treeni siis. 

Menee vähän hakiessa sitä, millaisella painoilla saisi liikkeet tehtyä, mutta eihän sitä ole pakko ekalla mennä oikein. Nyt enivei tovi tällä tyylillä, jossain vaiheessa voisi kokeilla myös tyyliä, että ensimmäiset toistot on pienemmillä painoilla - > painot nousee ja toistot vähenee. Vähän erilaisia ärsykkeitä lihaksille.

Tänään pääsin vihdoinkin köysiin, en ollut aikaisemmin joulukuussa vielä käynyt, taukoa köysittelyyn oli kertynyt melkein kuukausi. Parit nousut ja oli kuin ei mitään taukoa olisi ollutkaan. Tuli testattua 3D:n molempia uusia valkoisia reittejä, 7a:ta kakkostelin hyvän tovin,kunne iski stoppi. Toinen valkoinen meni liidaten kohtalaisen pitkälle, mutta en uskaltanut ihan ylös asti. Kakkostelin reittiä toiseen otteeseen, ei vieläkään kerrasta ylös, mutta  nyt minulle löytyi uusi projekti.

Kivasti huomasi tänään, kuinka boulderoinnissa on jo näin lyhyessä ajassa kehittynyt voimia sormiin. Huomasin myös pysyväni pincheissä tavallista paremmin, enkä nyt vain yrittänyt krimpata kaikkia otteita. Mahtavuutta. Tässä alkaa olla kolme viikkoa voimakestävyys jaksoa takana, tiistaina treffataan Antonin kanssa, ja siirrymme uuteen periodiin kiipeilytreenissä.

Sain tänään aviomieheltä ensimmäisen joululahjani. Mies asensi kattoomme ankkurit, jotta saan gstringit ja hakut roikkumaan voidakseni treenata kotonakin.



Parhautta, ihan huippulahja, pitkään olenkin jo toivonut mahdollisuuttaa treenata kotona. Nyt pitää vain miettiä, millaista treeniä tehdä noilla. 

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0