Äitini oli syntymäpäivänsä kunniaksi toivonut raakakakkua. Netti on pullollaan erilaisia ihanan näköisiä raakakakkuja, Nora oli laittanutkin minulle sitruunajuustokakun(raaka) linkin. Äitini kanssa pidämme molemmat raikkaista kakuista, joten tämä oli sitten saman tien selkeästi se, millä lähde liikkeelle raakakakkukokkailuissani.
Sitruunajuustokakku
2,5dl taateleita (käytin 250g:n paketin kokonaisuudessaan)
1 dl mantelijauhetta
2 rkl kookosjauhoa
½ maustemitallinen suolaa
3,5dl cashewpähkinöitä (yön yli liuotettuna)
1 dl kookosöljyä
2 luomusitruunaa
2 rkl hunajaa
yhden vaniljan siemenet kaavittuna
Taatelit jauhetaan sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi massaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jatka kakkupohjan sekoittamista käsin. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Käyttämäni kakkuvuoka oli turhan iso, alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuvuoan halkaisija olisi ollut 20 cm.
Laita kakkupohja pakastimeen odottamaan täytettä.
Pehmenneet cashewt jauhetaan tasaiseksi massaksi, sekaan lisätään kookosöljyä, sitruunan raastettu kuori, puristettu sitruunamehu, hunaja ja vanilja. Täytteestä tulee jauhaa mahdollisimman tasainen. Kaavi täyte vuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
1 viikko sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti