tiistai 4. maaliskuuta 2014

Syötävän hyvä: lakritsatoffee

Eilen oli opiskeluilta, joten luonnollisesti ajatukset karkasivat kevyeen itselahjontaan opiskeluinnon lisäämiseksi.

Jokin aikaa sitten kokeilin tehdä gluteenitonta lakritsia. Kokeilu ei ollut paha, joten bongatessani saman idean lakritsitoffeen olin innokas kokeilemaan tätä.

Raaka lakritsatoffee

2 dl pehmeitä taateleita
0,4dl sulatettua kookosöljyä
0,7dl mantelijauhoa
4 tl lakritsijuurijauhetta
(plus 2 tl kuorutukseen)
suolaa noin hyppysellinen

Sulata kookoöljyn vesihauteessa. Taatelien saksiminen pienemmäksi oli ihan fiksu idea. Laita kaikki ainekset kulhoon ja kärsivällisesti ja välillä sauvasekoitinta lepuuttaen tee aineista tasainen massa. Kärsivällisyyttä.

Tasainen massa laitetaan valitunmuotoiseen muottiin (vuorasin muotin vielä leivinpaperilla). Laita massa muottineen pakastimeen pariksi tunniksi. Leikkaa halutunmuotoisia paloja ja pyörittele palat lakritsijuurijauheessa. Säilytä kylmässä.


Ihan hyvää, kivaa vaihtelua.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Onko nätä vielä? Vai pitääkö tehdä itse maistaakseen todella herkullisen kuuloista reseptiä. Lisäisin tuohon muuten ihan vähän suolaa, vois tuoda kivan säväyksen. :P

-didi- kirjoitti...

No .. on tuolla vielä vähän. Toi on aika .. jännä, mutta karkittomuudella on se hyvä puoli, että tällaisen superhäröt säädöt maistuu jopa hyvältä. Siinähän on jo suolaa :) hyppysellinen.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0