maanantai 11. maaliskuuta 2019

Didin kokeileva keittiö: rouheiset sämpylät

Bongasin eräästä facebook-ryhmästä rouheisten sämpylöiden reseptin.

Rouheiset sämpylät, 12 kpl

5 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1,5dl sokerijuurikaskuitua
0,5dl hamppurouhetta
1 dl perunakuitua
2 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
1 tl ksantaania


1. Sekoita suola ja kananmunat keskenään. Lisää loput nesteet.
2. Sekoita kuiva-aineet ja lisää ne nesteiden sekaan, nopeasti sekoittaen.
3. Anna taikinan seistä min 5min.
4. Jaa taikina 12 osaan, itse en pyöritellyt sämpylöitä kostutetuilla käsillä, mutta alkuperäisessä ohjeessa neuvottini tekemään. 
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia


Täytä ja nauti.

75kcal
P8g, H2g, R6g

Täytyy pysytellä hetken ketoleivonnaisten kohdalla vain näissä sämpylöissä. Tein siemennäkkäriä ja mpv keksejä, niin.. niitä tulee syötyä noin vaan ihan liian helposti, ja silloin hirveän helposti kerääntyy liikaa hiilihydraatteja JA kaloreita.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0