UGH! En tiedä mikä maratonflunssa tms minuun on iskenyt, eilen olo oli vallan hyvä, aamusalilla tuli käytyä ennen töitä, tänään sitten on taas nokka vuotanut, ja minun oli aamupäivällä mentävä ihan lepäämään. Outoa.
Eilen tuli juhlittua vanhempieni syntymäpäiviä, ehdoton heille iltaa itsetehtyä sushia nautiskellen. Olin bongannut kukkakaalisushin ohjeen muutamia viikkoa takaperin, ja innoissani oli tätä kokeilemassa.
Kukkakaalisushi onkin nopea tehdä, tavallinen sushi kun vaatii riisistä riippuen joko muutamia kertoja huuhtelua tai mahdollisesti liutteluja ennen keittämistä.
Kukkakaalisushin riisi tehdää niin, että kukkakaali hienonnetaan varsin hienoksi yleiskoneella, paistetaan pannulla öljyssä, ei tarvitse käristää kukkakaalia, vaan ihan vain kypsentää nopeasti. Tämän jälkeen kukkakaaliriisiin lisätään riisiviinietikka ja herbamare yrittisuola. Tämän jälkeen kukkakaaliriisistä kasataan makit tavalliseen tapaan.
Tänään taasen teki lämmintä keittoa mieli, olin jo keittämässä kukkakaalia ja mietin koskenlaskijapaketin lisäämistä sekaan, kun mieleeni pälkähti kokeilu.
Kukkakaalimantelikeitto, 4-5 annosta
900g kukkakaali
reilusti vettä keittämiseen
2 valkosipulikynttä
100g mantelilastuja
2 kasvisliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
vettä notkistamiseen oman maun mukaan, 4-5dl meni ainakin
Tällä kertaa keitin kaikki ainekset tuoreeltaa, mutta mietin myöskin sitä, olisiko mausta tullut entistä täyteläisempi, jos kukkakaalia ja valkosipulia olisi paahtanut uunissa JA jos mantelilastut olisi tullut käytettyä kevyesti pannulla. Kovasti mietin myös, josko pieni loraus jotain kirpeää valkoviiniä olisi tuonut kivan lisän tuohon, mutta tällä kertaa tuo sai nyt kelvata tuollaisenaan.
Keitti oli erinomaisen herkullista jo tuollaisenaan.
Perheelle tein butter chickeniä, joka sekin maistui erittäin herkulliselta. Iltaruoalla voisi ottaa myös sitä.. kera kukkakaali tai konjaknuudelien.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti