perjantai 15. maaliskuuta 2019

DKK: kukkakaalikeitto pekonin kera

Pidän kovasti keitoista, viimeaikoina aikana ennen karppausta (aek) tein erittäin usein isoja satseja keittoja paahdetusta myskikurpitsasta, jota maustoin vähän intialaisin.

Nyt myskikurpitsa mahtuu heikosti ketohiilareihin, kukkakaali sen sijaan on erinomainen vihannes ketoiluun.

Kukkakaalikeitto, 4:lle

500g kukkakaali
9 dl vettä
2 kasvisliemikuuviota
250g cheddar ruoanlaittokoskenlaskijaa
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
oreganoa
1 tl xantaania ( ei pakollinen, mutta tällä saa kivasti enemmän bodya keittoon, jotta se ei jää liian juoksevaksi)
65g pinaattia

1. Keitä kukkakaali kasvisliemessä kypsäksi (erittäin pehmeäksi), lisää mausteet (oman maun mukaan määrät) ja koskenlaskija ja xantaani. Soseuta.
2. Lisää pilkottu pinaatti ja anna sen kypsyä keiton seoassa oman suun mukaiseksi.
3. Tarjoile keitto pekonin, siementen tai tofun kera


0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0