sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pk-treeniä tai jotain

Tällä viikolla piti kiipeilyssä alkaa pk-treenikausi. Maanantaina pk-treeni muuttui hupikiipeilyksi, en valita, oli superkivaa.

Tiistaina oli uusi yritys päästä treenaamaan peruskuntoa, kunnes käsivarsi/olkapää oirehti. Ke- ja to joutui olla seiniltä pois työ- ja kotitöiden takia.

Perjantaina valtasimme kaverin kanssa 3D-seinältä uuden 5b:n mustan kahvarallireitin. Liidiä 6 nousua.. au au au! Kaveri liiti reitit ylös reippaalla tahdilla, joten parin ensimmäisen nousun aikana pieni ääni päässäni käski minun yrittää yhtä kovaa tahtia. Tuli puristettua hieman liikaa. Kolmannella nousulla nousu muuttui jo kevyemmäksi ja rennommaksi. Neljännellä alkoi käsissä tuntua pahasti, käsivarsissa alkoi näkyä jo ihan uusia verisuonia, viides nousu oli hidas, lopussa kädet tärisi.. kuudennen kerran jälkeen kädet tärisin, olin ihmeissäni etten ollut tippunut nousuilla .. ja kämmeniä koristi liuta rakkuloita. AU!


Eipä noillä kämmenillä sitten enää lähdetty uutta kuuden nousun rupeamaan, yksi 3D-seinän keltainen kahvaralli.. ja pari pystysuoraa 5a:ta yliksessä. Tuntuu aina niin pahalta, jos oman kykenemättömyyden takia joutuu lopettamaan kiikut kesken. Tällä kertaa kaverinkin käsien iho oli aika hellänä kiikuista, joten ihan pelkästään minun takiani ei perjantaina lopetettu "liian aikaisin"

Lauantaina kävimme kaverin kanssa Nuuksiossa. Heti ensimmäisenä piti tarkistaa, että viimekerralla "löydetty" jää oli edelleen siellä, ja sehän oli.


Kaveri liidasi edeltä ränniä pitkiä, mä kakkostelin (kertaalleen saaden molemmat raudat irti kengistä). Köysi rakennettiin "minun reittini" yläpuolelle, laskeuduimme alas.



Ohutta jääseinää kiivettiin yliksessä. Olin kakkostellessa onnistunut kastelemaan hanskani, mutta ajattelin, ettei pienesti kosteat hanskat haittaa. VIRHE! Eipä uudestaan. Sain kiivettyä ohuen jään, mutta viimeinen metri meni niin, etten enää oikein pystynyt käyttää käsiäni, pääsin ankkurille, ja sen jälkeen käsiin vain sattui. Kaveri laski minut alas, ja joutui ottamaan märät hanskat kädestäni, taisin jopa tirauttaa pari kyyneltä, kun jäätyneisiin sormiin sattui niin paljon. Onneksi sain lämpimät hanskat, ja kiipeilyt jatkui ilman kipuja tai kyyneliä :)

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0