maanantai 22. heinäkuuta 2013

haukkari on takas

Leffasta kotiuduttu, joo-o.. järkytyin elokuvateatteriin mentäessä, että olimme menossa katsomaan jotain Zombi-leffaan. Ensikerralla vois lukea sen stoorin elokuvaa valittaessa, eikä vain katsoa ketä esiintyy. Ei toki, elokuva ei ollut lainkaan niin kökkö, mitä olin arvellut, mutta ehkä se Only God Forgives olisi silti ollut mielekkäämpi.

Meidän piti alunperin suunnata aviomiehen ja ystäväpariskunnan kanssa tänään Linnanmäelle, mutta sateinen sääennuste sai meidät valitsemaan vaihtoehto B:n.

Aivan yhtä superia kuin elokuvareissu ystäväpariskunnan kanssa, oli kaverin kanssa treenaaminen yhdessä salilla. Olen jo tovin halunnut muuttaa punttisalilla liikkeitä, olen kysellyt vinkkejä, selaillut pakkotoistoa ja tänään sain kaverin mukaani.



Minullahan tuli vasta jokin aikaa sitten kyykyt smith-laitteessa ohjelmaani, olin jostain syystä ujostellut ko liikettä ihan kauheasti, ajattelin olevani huono siinä (pitää aina olla heti paras jne ). Kyykky vapaalla tangolla on ollut aivan poissa kysymyksestä, kunnes sitten tänään kaverin vahtiessa tutustuin tähän liikkeeseen. Ihme angsteja, yksi on se, että kaadun, toinen on se, että teen liikkeen niin päin honkia, että hajotan itseltäni jotain.

Alkulämpö 7 min crosseri

Kapea kyykky, pelkkä tanko x15, +5 kg x 15, + 20kg x 12, + 30kg x 12
hauiskäännöt mutkatanko + 10 kg 3 x 12
ranskalainen punnerrus mutkatangolla + 10 kg 3 x 12
hammer istuen nojaten taakse 3 x max á 9 kg
push down 2 x 12 40kg, 1 x 11 45kg
reiden ojennus 3 x 12 h-i-d-a-s 15kg
reiden koukistus maaten, 2 x 12 .. kolmas sarja vain 8-9 toistoa
pohkeet istuen muutama sarja sopivaa painoa hakien, lopulta 2 x 12 40kg

Olin kauhean helpottunut, kun tuo kyykky vapaalla tangolla ei ollutkaan mikään mahdoton, päin vastoin kyykyt tuntui noin paljon mielekkäämmiltä kuin smithissä. Yksi toinen ilonaihe salilla oli hauisliikkeiden paluu. Melkein pariin viikkoon en ole päässyt treenaamaan haiuksia enkä yläselkää. Alkoi olla olo, että lihakset olisivat kutistuneet rusinoiksi, VAIKKA todellisuudessahan tuollainen tauko on vain tehnyt hyvää, ja olen palannut niin punttiksella, juoksussa kuin seinilläkin parempana kuin aikaisemmin.

Kovasti tuo punttitreenaus ja kropan muokkaus alkaa houkuttaa entisestään ja entisestään, mutta eiköhän kohta taas kiipeily valtaa kaikki ajatukset. Onneksi ei ole mikään kiire, punttisalitreeni ja kehonrekannusta voi tehdä vielä pitkään, kiipeilyn suhteen ajattelen hetkeni olevan nyt, kiipeily vaatii erilaisen vapauden mennä. Kesälomien jälkeen on tarkoitus jopa treenata kiipeilyä pt:n kanssa. Jännittävää.

2 kommenttia:

iinu kirjoitti...

Rohkeesti uskalsit heti laittaa painoja kyykkyyn! Mä jännitin isompia painoja alkuun ihan kauheesti :D Ekalla kerralla tein vaan 25 kg ja nytkin oon uskaltanu maximissaan 45 kg kokeilla. Menis varmaan enemmän mutta rupeen tosi helpolla kyykkäämään takareisien sijaan etureisillä.. eli en uskalla/saa pidettyä painoa tarpeeksi takana. Smithiä en osaa yhtään :D

-didi- kirjoitti...

Joo, laitoin tuossa jopa enemmän tuohon kapeaan kyykkyyn painoa kuin mitä oon smithissä laittanut. Kaverin oleminen mukana auttoi siinä, että uskalsin, muuten en olisi välttämättä lähtenyt "revittelemään". On sellainen tuntuma, että menisin isommatkin painot, mutta aion ekaksi opetella tekniikan hyväksi tuolla painolla, saada liikkeen hyvin selkärankaan.

Mua neuvottiin pitämään katse yläviistoon, tällöin se asuntokin pysyy paremmin hyvänä (ei että mä haluaisin ees pällistellä itseäni peilistä kyykkyjen aikana :P ).

Hitsi jos joskus eksyttäis samalla salille, niin vois katsoa vähän treenejä ja painoja yhdessä. Et taida kuitenkaan saman ketjun salilla käydä, kun saman ketjun saleilla saa ymmärtääkseni vierailla.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0