tiistai 4. helmikuuta 2014

arkista herkuttelua

Tuntui tänään tosi hyvältä pystyä käydä kiipeilemässä tovi aviomiehen kanssa. Pari tuntia pystyin jo olla tuolla silleen hissukseen. Ei urotekoja, mutta kivoja reittejä, löysin pari uutta reittiä projektoitavaksi. 


Kotiuduttua oli kauhea nälkä. Sain kotimatkalla vision: riisinuudeleita, pinaattia, kiinankaalia, porkkanaa ohuen ohuina siivuina, paprikaa ohuenohuina siivuina, valkosipulia, tonnikalaa öljyssä (öljy valutettuna mahd hyvin pois), seesamöljyä ja suolaa.

Riisit keitettiin erikseen, Porkkana ja paprika suikaloitiin kuorintaveitsellä, valkosipuli murskattiin ja hienonnettiin veitsellä, kiinankaali ja pinaatti leikattiin ohuiksi nauhoiksi. Pienin pieni loraus öljyä pannulle, valkosipuli porkka ja paprika hetkeksi, sitten käytetään kiinankaali ja pinaatti niin, että ne kutistuvat hieman, lisätään valmis riisinuudeli ja viimeiseksi tonnikala. Tonnikalaa ei ole tarkoitus kypsentää .. se vaan käytetään pannulla nopeasti, sekoitetaan muuhun ruokaan.

Olen kaksi kertaa elämässäni tehnyt pahaa ruokaa, toinen kerta oli tonnikalawok (eksä ei koskaan lakannut muistuttamasta tästä, sen verta pahaa kamaa), joten nyt oli ennakkoluulot oman safkan onnistumisesta. Hyvää tuli, taidan tehdä huomenna taas tätä.

Latasin tänään kännykkään e-kirjana kirjan reuman ja nivelrikon luonnonmukaisesta hoitamisesta, hurjan mielenkiintoista tekstiä, ajatuksia herättävää. Taidan nyt vetäytyä sänkyyn lukemaan hankintaani.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0