lauantai 23. lokakuuta 2010

crossing

Ajattelin hieman valottaa kansalle ts mun pienelle ja valikoituneelle lukijakunnalle sitä, mitä se crossing oikein on.


(kuva on lainattu osoitteesta www.foreverclub.fi)

Elikä crossing on ryhmäliikuntalaji, jossa sauvakävellään paikallaan. Jos joku on katsellut joskus ostos tv:tä, niin laite on siis samantyyppinen kuin se jokin orbitreck tms.

Crossing tunti kostuu usein rentoutuksesta, alkulämmittelystä, 2-3 työosiosta, palautusosiosta ja loppuvenyttelystä. Vaativuustasoja on myös erilaisia, on basic, cardio ja pro. Basic- ja cardiotunneilla on vielä valinnanvaraa että meneekö urheilemaan tunniksi vai 35 minuutiksi. Ja vielä kahdella "helpommalla" tunnilla on kolme erilaista sykekäyrää, joiden ympärille sitten ohjaaja laatii tunnin.

Crossaamalla pystytään vahvistamaan koko kehon lihaksistoa. Vaikka laji kuulostaakin käsittömättömän tylsältä ja siltä, että siellä vain "kävellään", niin totuus on toista. Crosserilla voi vaikka kiihdytellä, iskeä vastukset täysille, jolloin syntyy kunnon tahmainen vääntötaistelu, myöskin se, että missä kohtaa pitää laitteesta kiinni, voidaan keskittyä kohdistamaan treeniä eri osii kroppaa. Riippuen myöskin siitä, että miten kahvoja käytetään, voidaan joko treenata rintalihaksia + ojentajia tai hauista ja selkälihaksia. Vapaatyylillä ns hölkällä keskitytään keskivartaloon.

Meillä on salilla käytössä Suunnon ohjelma, kaikilla treenaajilla on mahdollisuus hankkia sykevyö, jonka signaali sitten napataan, ja kaikkien jumppaajien sykkeet heijastetaan luokassa seinälle. Suunnon ohjelma myöskin lähettää raportin tunnin jälkeen jokaisen suuntolaisen sähköpostiin. Toi on kiva tapa seurata sitä, että miten liikkuu.

Tässä esimerkki tämän aamun treenistäni :) Syke seurasi mallikäydän linjaa hyvin, paitsi kolmannessa työosiossa se lähti ylös ennen varsinaista kiihdytysvaihetta.



Itselläni on tapana liikkua välillä liiankin kovaa tahtia. Olen ollut aikaisemmin kauhean fiksoitunut kalorinkulutukseen, välittämättä siitä, mitä ko tunnilla on ollut tarkoitus kehittää, toisinsanoen peruskestävyystunneilla olen saattanut huidella jopa maksimisykealueella.

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0