sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Viherpeukalointia

Tuli pyörähdettyä tänään kaveripariskunnan kanssa Ikeassa ja Kodin Ykkösessä. Ikeasta matkaan tarttui tämä ihana bonsai hintaan 6,95 €. Siellä oli myös mahtavia isoja bonsaipuita (80 €), mutta koska tällä reissulla ei ollut tarkoitus pahemmin ostaa mitään, ja noin kallis viherkasvi on vähän turha hintava harjoitteluun. Katsotaan ekaksi tällä pienellä, miten se pärjää mun hoivissa, niin sitten voi miettiä joskus sitä isompaa.



Kodin ykkösestä taas ostin neljä kallunaa hintaan 7,95 €.



Kallunat pääsivät parvekkeelle noihin samoihin astioihin, missä oli kesällä ollut mun .. mitäs kasveja ne olikaan.. jotkin kuitenkin. Kukat eivät olleet täysin kuolleet, ja tuohon isoimpaan oli niiden (miksen muista lajiketta) lisäksi laittanut muratteja. Muratit olivat vielä kunnossa. Siirsin ne pienempiin ruukkuinin.





Olin suunnitellut laittavani kaksi kallunaa tuohon isoimpaan kukkatsydemiin, mutta koska ko kasvi oli niin iso, niin ei siihen mennyt kuin tuo yksi, ja yksi jäi ylimääräiseksi, laitoin omaan astiaan ja parvekkeen pöydälle. Hieman kyllä mietyttää tuo ratkaisu, sillä tuo musta astia tuntuu liian pieneltä isolle kallunalle.



Bonsai ruukussaan, tosin se mitä luin bonsaiseuran sivuja, niin tuo kasvi on laitettava isompaan, mielusti soikeaan astiaan.




Etsin googlella hieman tietoa bonsain hoidosta, ja oli pyörtyä. Siis mitä ihmettä sille oikein pitää tehdä, pitää kostuttaa, ei saa kastella liikaa, eikä liian vähän, pitää leikellä juuria, mutta ei liikaa, eikä liian vähän, ja sama pätee lehtiin... öööh.. ja jotain, että pitää tasapuolisesti nyppiä, tai puu kuolee.

http://www.kitabi.fi/aloitusopas/index.htm
Mihinköhän mä oon oikein ryhtynyt? Toihan on hurjan monimutkaista. Nyt on siis talvikausi, niukemmin vetti, mutta veden pitää olla vuorokauden seissyttä.. sitten pitää suihkia vettä oksille pari kertaa päivässä. Tuotahan pitää melkein hoitaa enemmän kuin meidän koiraa.

Tässä nämä kesäkukkien juurelta säästetyt muratit. Ihmeellisen vähän kasvoivat kesällä, ehkä ne jäivät liikaa kesäkukkien varjoon.



Sitten muita viherkasvjeja täältä meiltä kotoota. Ei kyllä oo mitään hajua noista lajikkeista, kaikki on äidiltä :) Se aina laittaa pistokkaita ja sitten mä roudaan niitä kotiin.



Tämä kasvi yllätti. Olin unohtanut koko kasvin olemassaolon pitkäksi aikaa, ja sitten muuton yhteydessä tuli katsottua, että kuinkas pahasti pystyyn ko kasvi oli kuollut. Kasvi olikin hyvässä kunnossa, ja kasvanut vallan hurjasti.



Tämän sain muutamisen viikkoa sitten äidiltä



Tässä on puolet äidiltä saatua ja toinen puoli itse tuotetusta pistokkaasta. Jotenkin oli aikaisemmin kuvitellut, ettei pistokkaiden tekeminen olisi niin helppoa, mutta eihän siinä tarvinnut kuin vesilasin ja pienen pätkän köynnöstä, niin alkoi jo pukata uutta juurta :) Tuo yksinäinen pidempi pätkä on mun aikaansaannos.



Sitten vielä Kodin Ykkösestä tarttui mukaan nämä <3

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0