tiistai 27. maaliskuuta 2012

uusi perheenjäsen

Nappasin tänään ruokakaupasta meille uuden perheenjäsenen.


Eipä ole koskaan ollut tuollaista, toivottavasti kestää pidempää kuin bonsai :P Bonsai kesti reilun vuoden.. sitten en vaan viitsinyt hoitaa sitä.

Paketin mukaan palmuvehka viihtyy huoneenlämmössä puolivarjoisessa ja tai varjoisessa paikassa ja suoralta auringonpaisteelta suojassa. Kasvia kastellaan haalealla vedellä kohtuullisesti (mikä ihmeen kohtuullisesti?) kesällä kerran viikossa ja talvella kahdesti viikossa. Kasvualustan pitää antaa kuivua kastelukertoja välillä. Suositeltavaa on pitää kasvi ruukussa joka on vähän nafti, ja puolen vuoden jälkeen hankinnan jälkeen tuo pitäisi sitten vaihtaa vähän isompaa ruukkuun. Pitäisiköhän laittaa kännykään muistutus?

Nyt olen muutenkin saanut jonkinlaisen "herätyksen" viherpiiperöintiin. Näemmä pistokkaisiinikin on alkanut tulla juuria. Kivaa, pian saan istuttaa noi multaan. 


Olin hetken aivan maani myynyt täällä kotona, sain kyllä tehtyä reilun tunnin kotijumppaan, mutta mieliala oli silti aivan maassa.

Tehtyäni avopuolisolle ruokaa ja saatuani kasvit kuntoon, ja peiteltyäni viimeimmät kylvökseni elmukelmulla (tuntuu, että aikaisemmin kelmuttamani kylvökset pukkaisivat jo parin päivän jälkeen pientä vihreää mullan alta) siirryin pääsisäitouhusteluun.

Olen optimisti, toivon muutaman virpojan eksyvän tulevana sunnuntaina ovemme taakse. Pääsiäispussien tekeminen oli muuten erittäin tarkkaan touhua, jokaisessa pussissa on yhtä monta samanväristä karkkia :)

Laitoin myös ensimmäiset pääsiäiskoristeeni esille.

Kävin tänään metsästämässä pajunoksia. Oli aika hazardia touhua, lumi upotteli, eikä jalka oikein tuntunut pitävänä siitä. Huomenna aion delegoida homman äidilleni, tahdon lisää oksia kotiini :) Tuo määrä ei tee kuin vasta vihaiseksi.

Ihanaa kun saa .. ja ehtii touhustaa :)

0 kommenttia:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0